Întrebări frecvente


Întrebare: Pezentăm conţinut audiovizual achiziţionat pe DVD sau închiriat prin servicii de streaming online, cu abonament. Mai avem nevoie de licenţă pentru a le prezenta în public?
Răspuns: Da. E nevoie de licenţă indiferent de cine deţine conţinutul. Poate că aţi închiriat, împrumutat sau cumpărat programul, dar vi se garantează doar dreptul de a-l vedea în scopuri personale, nu pentru a fi prezentat în public.


Î: Prezentarea noastră e gratuită. Mai e nevoie de licenţă?
R: Da. Licenţa e necesară indiferent dacă se solicită bani la intrare sau nu. Dar licenţa Umbrelă MPLC Umbrella ia în calcul situaţiile în care nu se solicită un preţ la intrare.


Î: Suntem organizaţie nonprofit. Mai e nevoie de licenţă?
R: Da. Conform legii, nu contează dacă organizaţia e comercială sau nonprofit. E nevoie de o licenţă pentru prezentare publică a filmelor sau a altor opere audiovizuale.


Î: Cât costă o licenţă Umbrelă MPLC Umbrella?
R: În cele mai multe cazuri, MPLC are tarife în funcţie de tipul şi mărimea facilităţilor. Dar, dacă facilitatea şi/sau utilizarea sa nu se regăseşte în aceste categorii, tariful va fi stabilit în funcţie de natura şi numărul de participanţi, precum şi în funcţie de frecvenţa prezentărilor.


Î: O grădiniţă primeşte o excludere pe motiv educaţional?
R: Utilizarea materialelor partenerilor noştri în grădiniţe, indiferent dacă fac parte din programa guvernamentală sau nu, necesită o licenţă MPLC.


Î: Nu suntem deschişi publicului general. Ne mai trebuie licenţă?
R: Da. Chiar dacă e vorba doar de membrii grupului, orice loc aflat în afara casei e considerat public şi necesită licenţă.


Î: Închiriem facilitatea altor grupuri. Am putea încălca astfel legea drepturilor de autor?
R: Da. Proprietarul facilităţii poate fi considerat "complice la încălcarea legii".Dacă aveţi şi alte întrebări, nu ezitaţi să contactaţi MPLC la +40 21 250 51 03 sau trimiteţi un e-mail la ostoenescu@mplc.ro